Kefta (görög húsgombóc) |
Nikos |
2005.02.15. 10:13 |
A keftát ki kell próbálni, nagyon kellemes ételféleség. Görögországban az éttermek kínálatán nem szoktuk megtalálni, javasoljuk, hogy kérjék. Mindenhol elkészítik.
|
Húsgombócok paradicsomszószban |
Nikos |
2004.09.06. 13:04 |
A Soutzoukakia Görögországban egy nagyon kedvelt és kiadós étel. Álltalában , legalább is én friss kenyérrel szoktam enni de hallottam arról is , hogy sós burgonyával tálalják. Görögországban csak friss kenyeret kaptunk hozzá.
|
Joghurtos báránysült |
|
2004.08.26. 19:18 |
A combot felszeleteljük, s a pecsenyelével és a mártással meglocsolva egyben sült burgonyával, párolt zöldbabbal, vegyes salátával tálaljuk
|
Nyúlsztifádó |
|
2004.08.26. 19:16 |
Nem könnyü, nagyon finom étel, érzékeny gyomrúaknak csak módjával ajánlott.
|
Tepsis hús birsalmával |
|
2004.08.26. 19:13 |
Sóval-borssal meghintjük, vajdarabokat rakunk a tetejére. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá, és addig sütjük, amíg a hús meg nem pirul, és az alma jó puha nem lesz.
|
Húsételek |
|
2004.08.17. 14:54 |
Ha valami görögöset ennél, vagy görög területen nyaraltál, vendéget vársz, vagy egyszerűen csak nézelődni akarsz, akkor fogd az egeredet és nyomkodd! A hozzávalókból szinte már mindegyik beszerezhető nálunk is - így aztán már csak elhatározás kérdése, hogy alkoss. Elő a fakanalakkal és főzzünk valami finomat. Kali Orexi, azaz: Jó étvágyat !
|
|