GRM
GRM

Tartalom

Görögországról
 
Krétáról bővebben
 
Korfu szigete
 
Görögországi utak
 
On-line Foglalás
 
Görög Videók
 
Repülőjegy rendelése
 
Rádió-TV
 
On-line TV
 
Levél a szerkesztőnek

 
Partnereink
 
Naptár
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Pontos idő
 
Érdekességek
Érdekességek : Korfu - Sissy kastély

Korfu - Sissy kastély

Nikosz Boti Attila  2016.01.20. 20:45

Korfui Achillion Palota a festői Gastouri falucskában található. A komplexum 1861-ben épült Erzsébet királynő (Sissy) részére, ahol nyári hónapokban pihenhette ki a királynői teendők fáradalmait. A neoklasszicista épületet olasz építészek tervei alapján valósítottak meg közel kétéves munkával.


 
Korfu Sissy KastélyKorfui Achillion Palota a festői Gastouri falucskában található. A komplexum 1861-ben épült Erzsébet királynő (Sissy) részére, ahol nyári hónapokban pihenhette ki a királynői teendők fáradalmait. A neoklasszicista épületet olasz építészek tervei alapján valósítottak meg közel kétéves munkával.
 

Korfu Sissy Kastély

A legenda szerint a királynő annyira beleszeretett Korfu szigetébe, hogy mindenképpen akart egy saját rezidenciát. A palota  a híres filozófus Petros Armenis Vrailas háza helyére épült.

 

Korfu Sissy Kastély

Sissy a görög mitológia rajongója volt, különösen Akhilleuszé, akinek tisztelgésül szánta a palotát. A szintén lélegzetelállító a Palotakertben mitológiai istenek, és istennők szobrai tekinthetőek meg, köztük a legmonumentálisabb a haldokló Akhilleusz szobra.


 

Korfu Sissy Kastély

A királynő 1898-as tragikus halála után a palota hátrahagyottan állt egészen 1907-ig, amikor a német uralkodóház tulajdonába került, II. Vilmos császár vásárolta meg, aki szintén a Hellén kultúra szerelmese volt.
 

Korfu Sissy KastélyA gyönyörű tengerparthoz közeli palota saját, az parti út felett átvezető tengerparti lejárót is kapott, hogy a Császár bármikor kihajózhasson a gyönyörű sziget körül, de ne kelljen a parti úton keresztülgyalogolnia.

 

Korfu Sissy KastélyA palota a II. világháború után nyílt meg a nagyközönség számára. Az ide érkezők rögtön belépéskor megcsodálhatnak egy hatalmas faliképet, mely a Hektor holtestét tartó Akhilleuszt ábrázolja. 

Korfu Sissy KastélyAz épületben és a gyönyörű kertben Sissi, és Vilmos császár emléktárgyait tekinthetjük meg.

A palota népszerűségét csak növelte, hogy a Roger Moore főszereplésével készített 1981-es James Bond film, a Szigorúan bizalmas számos jelenete is a palotában forgott.Látnivalók a palotában: 

Korfu Sissy KastélyA bejárattól balra található helyiségben egy, Sissi számára kialakított kápolnát találunk. Oltárát egy Szűz Mária freskó, az oltár feletti területet pedig egy Krisztus és Pontius Pilátus találkozását megörökítő festmény díszíti. Mindkettő Franc Matsch munkája.


 

Korfu Sissy KastélyAz előcsarnokban lenyűgöző az emeletre vezető lépcső bronzkorlátja, valamint az emelet boltozatát tartó négy szobor, Artemisz, Apollón, Aphrodité, és Hermész.

 

A második teremben Sissi személyes emléktárgyai találhatóak meg. A palota korabeli állapotát felidéző képek, az uralkodócsaládot bemutató fotók mellett a genfi merénylettel kapcsolatos, szintén korabeli sajtóanyagok olvashatóak.
A harmadik teremben a következő tulajdonos, II. Vilmos tárgyait találjuk. Fotók, festmények, valamint Korfu szigetéhez kacsolódó hobbijának, szeretett jachtjának modellje is megtekintehtő.
 

Korfu Sissy KastélyA főépülettől jobbra kiszolgáló-épületeket találunk, a testőrszállást, és az istállókat.

 

 

 

 

 

Forrás: korfu-nyaralas.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
GÖRÖG FÓRUM
 
STEFANOS APARTMAN
 
Aréna2000
 
Görög receptek
 
Ajánlott oldalak
 
Kérj Hírlevelet
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Látogatók száma
Indulás: 2004-08-10
 
Letöltések száma
 
Rólunk a médiában
 
Gyógyító videók
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Tartalom

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.