GRM
GRM

Tartalom

Görögországról
 
Krétáról bővebben
 
Korfu szigete
 
Görögországi utak
 
On-line Foglalás
 
Görög Videók
 
Repülőjegy rendelése
 
Rádió-TV
 
On-line TV
 
Levél a szerkesztőnek

 
Partnereink
 
Naptár
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Pontos idő
 
Útleírások
Útleírások : Meteora

Meteora

Nikos  2004.08.11. 21:18

Görögországban járva különös dolgokat élhet át az ember. Az ókori Hellász hangulatát idéző romok, a jellegzetes szirtaki zene és a görög konyha ízletes ételei mellett még számos meglepetést tartogat ez az érdekes ország.

 

Csoportunk buszos kirándulásra indult a Meteorákhoz, hogy végre megtekinthessük a meredek sziklaoszlopokra települt kolostorokat, a hétköznapok világától elzárkózva élő szerzeteseket, a lenyűgöző panorámát. Egyik ámulatból a másikba estünk, amikor a csipke alakú sziklákhoz közeledve kibontakozott a gigantikus látvány.

Az első kolostorba próbáltunk bejutni, amikor szigorú apácák állták el utunkat, több nyelven közölvén, hogy ide bizony farmernadrágban nincs belépés, és a lányoknak földig érő gumis szoknyákat, illetve nagyméretű kendőket kellett magukra ölteniük, a fiúknak pedig hosszúnadrágot.

Ezután a titokban videózgatókra és fényképezgetőkre komoly hangon ráparancsoltak, hogy azonnal tegyék el e tiltott tárgyakat. Az idegenvezető beszélt, mi nézegettük az ikonokat, mozaikokat, freskókat, fagalériákat, majd a kertben önfeledten egymást fényképezve a furcsa öltözetben észrevettük, hogy eltűnt a csoportunk, és csak hárman maradtunk, a busz nincs sehol, és körülöttünk mindenki idegen. Annak reményében, hogy csak észreveszik hiányunkat, és mindjárt visszajönnek értünk, ott maradtunk, míg be nem esteledett. De nem jött senki. A turistacsoportok is mind eltüntek. Ott lettünk felejtve a morcosnak látszó apácák és szerzetesek között, akik az órák múlásával egyre barátságosabbak lettek, sőt kiderült, hogy egyikük a másik hét nyelv mellett magyarul is beszél. Kedvesen mesélték el történelmüket, máig őrzött aszkéta szokásaikat, hagyományaikat, vallásuk és a meditáció lényegét, valamint bepillantani engedtek mély és csodálatra méltó kultúrájukba. Valami megmagyarázhatatlan bizalmat ébresztettek mindannyiunkban.

Különös vacsorával kínáltak bennünket, valami galuskafélét ettünk, ami kukoricából és más növényekből készült, s megengedték, hogy ott töltsük az éjszakát. Reggel mindannyian valahogy másnak éreztük magunkat, és amikor az értünk küldött autó visszafelé kanyargott velünk a szállásunkra, némaságba burkolózva néztünk kifelé az ablakon, és próbáltuk megfejteni a hirtelen belénk költözött "lelki béke" érzését, amihez hasonlót addig sem, és azóta sem éltünk át.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
GÖRÖG FÓRUM
 
STEFANOS APARTMAN
 
Aréna2000
 
Görög receptek
 
Ajánlott oldalak
 
Kérj Hírlevelet
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Látogatók száma
Indulás: 2004-08-10
 
Letöltések száma
 
Rólunk a médiában
 
Gyógyító videók
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Tartalom

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.