| 
 Grg sajtos – lencss egytltelNikos  2005.02.15. 10:19 
	Klasszikus Grg tel, csapatunkat falun knltk ezzel a finom tellel. Nagyon laktat.
	Hozzvalk: 
	750 gr lencse1 hagyma
 2 cikk fokhagyma
 4 evkanl oliva olaj
 kb 20 deks zacsk fagyasztott kukorica
 20 deka lereszelt sajt
 1 decis pohrnyi vagdalt ecetes piros paprika
 rozmaring, petrezselyem, kenyrmorzsa, s, bors
 
	Megtiszttjuk s jl megmossuk a lencst, majd 3 liter ss vizben felforraljuk s fl rig lassan fzzk. Akkor lentjuk, de 3-4 decit megtartunk a levbl. Az olajban megdinszteljk az aprra vagdalt hagymt, majd a vgefel beleprseljk a fokhagymt is s pp addig kavargatjuk, amig a fokhagyma zamatosan illatos lesz. Akkor belekeverjk a lencsbe. Hozzkavarjuk a kukorict, pirospaprikt, sajtot, egy csipet (max. egy kvskanlnyi) rozmaringot s megszzuk, borsozzuk zls szerint. Belebortjuk egy kiolajozott ednybe, feltltjk a flretett lencselvel s megszrjuk egy cssznyi morzsval, amit elbb sszekevertnk fl cssze vagdalt petrezselyemmel s 3 evkanl olajjal. |