Görög sajtos – lencsés egytálétel
Nikos 2005.02.15. 10:19
Klasszikus Görög étel, csapatunkat falun kínálták ezzel a finom étellel. Nagyon laktató.
Hozzávalók:
750 gr lencse
1 hagyma
2 cikk fokhagyma
4 evôkanál oliva olaj
kb 20 dekás zacskó fagyasztott kukorica
20 deka lereszelt sajt
1˝ decis pohárnyi vagdalt ecetes piros paprika
rozmaring, petrezselyem, kenyérmorzsa, só, bors
Megtisztítjuk és jól megmossuk a lencsét, majd 3 liter sós vizben felforraljuk és fél óráig lassan fôzzük. Akkor leöntjuk, de 3-4 decit megtartunk a levébôl. Az olajban megdinszteljük az apróra vagdalt hagymát, majd a végefelé belepréseljük a fokhagymát is és épp addig kavargatjuk, amig a fokhagyma zamatosan illatos lesz. Akkor belekeverjük a lencsébe. Hozzákavarjuk a kukoricát, pirospaprikát, sajtot, egy csipet (max. egy kávéskanálnyi) rozmaringot és megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beleborítjuk egy kiolajozott edénybe, feltöltjük a félretett lencselével és megszórjuk egy csészényi morzsával, amit elôbb összekevertünk fél csésze vagdalt petrezselyemmel és 3 evôkanál olajjal.
|