Kefta (görög húsgombóc)
Nikos 2005.02.15. 10:13
A keftát ki kell próbálni, nagyon kellemes ételféleség. Görögországban az éttermek kínálatán nem szoktuk megtalálni, javasoljuk, hogy kérjék. Mindenhol elkészítik.
Hozzávlók:
-
50 dkg darált marhahús
-
1 fej hagyma
-
3 csapott evőkanál őrölt kömény
-
petrezselyem
-
olívaolaj
-
só
-
bors
|
Elkészítése: Vágjuk apróra a hagymát, és fonnyasszuk meg egy kevés olívaolajban. Ezután keverjük össze a darált húst, a hagymát, az apróra vágott petrezselymet, a köményt. Sózzuk, borsozzuk, és egy órát hagyjuk érni a hűtőben. Formázzunk belőle kis golyókat vagy lapocskákat és grillen süssük meg. Salátával kínáljuk! |
|