Olívaolaj
Nikos-Boti Attila 2007.06.03. 22:20
Amikor az 1950-es évek végén amerikai dietetikusok érkeztek Krétára, hogy tanulmányozzák a krétaiak hosszú életének jelenségét, nem hittek a szemüknek! „Mennyi olajat esznek, istenem!” kiáltott fel Ancel Keys, nemzetközi hírű orvos, élenjáró a táplálkozás témakörében, amint meglátta, hogy a zöld saláta szó szerint úszik az olívaolajban.
Lényegében Keys megismételte azt, amit az előző évszázadok folyamán megfigyelt szinte minden utazó, aki érdeklődést mutatott a krétaiak mindennapi élete iránt. Ma úgy hiszik, hogy az olívaolaj a legnagyobb titka a krétai táplálkozásnak és a hosszú életnek. Orvosi kutatások, amelyek történtek eddig és zajlanak manapság is Európában és Amerikában, felfedezték, hogy az olívaolaj nemcsak védi a szívet, de segíti sok szervünk működését, és jótékonyan hat betegségek hosszú sora ellen is.
Csökkenti a koleszterint, antioxidáns tevékenysége van és megvéd a ráktól, segíti a máj működését, ideális azon emberek táplálkozásához, akik cukorbetegségben szenvednek, és még mi másra!
A krétai olívaolaj minősége ismert az egész világon.
Azért, mert nem ipari termék, hanem természetes, amely az olajbogyó egyszerű összepréseléséből származik, melléktermékek és javító adalékok nélkül. A legjobb, a legkönnyebb, a legízesebb olívaolaj a világon, olyan termék, amelyet gondosan és szívvel-lélekkel művelnek, és olyan cégek csomagolják tisztán és természetesen, amelyek tisztelik mind a terméket, mind a fogyasztót.
Kóstolják meg reggelihez vaj helyett… teljes kiőrlésű kenyér vagy kétszersült belemártva krétai extraszűz olívaolajba! Ha akarják, ízesíthetik is, beletéve az üvegbe egy gyógynövényt, vagy azon gyógynövények kombinációját, melyeket kedvelnek. A legjobb, a legfinomabb és a legegészségesebb reggeli.
|