Joghurtos báránysült
2004.08.26. 19:18
A combot felszeleteljük, s a pecsenyelével és a mártással meglocsolva egyben sült burgonyával, párolt zöldbabbal, vegyes salátával tálaljuk
Hozzávalók 6-8 személyre:
1 db 1,5-2 kg-os kicsontozott báránycomb,
3-4 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 evőkanál rozmaring,
1 evőkanál kakukkfű,
1 citrom leve,
só,
frissen őrölt fekete bors
3 dl joghurt
menta
metélőhagyma
A pecsenyeléhez:
2 evőkanál liszt,
3 dl húsleves vagy bor,
só,
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés: A bárányhúst bevagdossuk, megtűzdeljük megtisztított, szeletekre vágott fokhagymával. Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, megkenjük vele a bárányhúst, meglocsoljuk citromlével. Minden fél kilóra húsz-huszonöt percet számítva roston megsütjük, közben olívaolajjal meg-meglocsoljuk. Kivesszük, tálra tesszük, melegen tartjuk. A rost alá tett serpenyőből kiöntjük a forró zsírt, belekeverjük a lisztet, egy percig melegítjük, megsózzuk, megszórjuk az őrölt borssal, felforraljuk, melegen tartjuk. A joghurtot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a metélőhagymát és a mentát jól elkeverjük, fűszerezzük. A combot felszeleteljük, s a pecsenyelével és a mártással meglocsolva egyben sült burgonyával, párolt zöldbabbal, vegyes salátával tálaljuk.
|