Tepsis hús birsalmával
2004.08.26. 19:13
Sóval-borssal meghintjük, vajdarabokat rakunk a tetejére. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá, és addig sütjük, amíg a hús meg nem pirul, és az alma jó puha nem lesz.
Hozzávalók (6 személyre):
1 kg sertéscomb,
1 kg burgonya,
2-3 birsalma,
só,
őrölt bors,
10 dkg vaj
Elkészítés: A húst sózzuk, borsozzuk, egészben a tepsibe fektetjük, és fólia alatt harminc percig a sütőben pároljuk. Meghámozzuk a burgonyát, hosszúkás darabokra vágva a tepsibe rakjuk a hús mellé. A birsalmát meghámozzuk, magházát kivesszük, hasonló nagyságúra vágjuk, mint a burgonyát, és elrendezzük a burgonyaszeletek között. Sóval-borssal meghintjük, vajdarabokat rakunk a tetejére. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá, és addig sütjük, amíg a hús meg nem pirul, és az alma jó puha nem lesz.
|