SZKORDÁLIA FOKHAGYMÁS PÜRÉ
2004.08.26. 19:00
A szkordália tulajdonképpen fohagymás olajos krumplipüre ami elmaradhatatlan kisérője a tepsiben kisütött panírozott tőkehalnak, valamint a főtt "kukiá" - nak ami egy fajta disznóbab. De mindenféle panírozott hal kitűnő kisérője.
Hozzávalók:
5 db közepes krumpli
1 fej fokhagyma (passzírozott)
4 dl (2 pohár) olívaolaj
2 db citrom leve
kevés ecet, só
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, meghántjuk és összedolgozzuk a mixerben egy fej passzírozott fokhagymával, az olajjal, a citromlével egy kevés ecettel és sóval. Nagyon ízletessé teszi ha az egészhez hozzádolgozunk egy marék hámozott, sótalan, darált mandulabelet. Ha diót adunk hozzá, az is ízesiti de megbarnítja.
A szkordália tulajdonképpen fohagymás olajos krumplipüre ami elmaradhatatlan kisérője a tepsiben kisütött panírozott tőkehalnak, valamint a főtt "kukiá" - nak ami egy fajta disznóbab. De mindenféle panírozott hal kitűnő kisérője.
|