| 		
		 
 NARANCSOS STEMNY- KULURKJ PORTOKLJ
  2004.08.26. 18:57 
	A vajat s a cukrot alaposan sszemixeljk. Mikor jl kifehrednek hozzadjuk a tojssrgkat. A lisztben elkeverjk a stport, a szdt felfuttatjuk a narancslben s lassacskn minden hozzvalt a tlba ntnk. 
 
	
		
			
				Hozzvalk: 
				1 cssze puha margarin vagy vaj 
				1 cssze porcukor 
				2 tojssrga 
				1/2 cssze frissen csavart narancsl 
				1 narancs lereszelt hja 
				2 kiskanl stpor 
				1/2 kiskanl szdabikarbont 
				kevs vaniliscukor vagy vaniliapor 
				annyi liszt amennyit felvesz (krlbell 600 gr) | 
			
			 | 
		 
	
 
	Elkszts: 
	A vajat s a cukrot alaposan sszemixeljk. Mikor jl kifehrednek hozzadjuk a tojssrgkat. A lisztben elkeverjk a stport, a szdt felfuttatjuk a narancslben s lassacskn minden hozzvalt a tlba ntnk. A lisztbl annyi kell hogy jl formzhat masszt kapjunk. 
	Miutn a massza jl sszell, klnfle formj stemnyeket formlunk, akr pogcsaszaggatval is dolgozhatunk. Kedvelt formk a csavartak, ezek apr, 7-10 cm-s kis kalcsokra emlkeztetnek, a kerek pogcsaformjak s a hosszks, kvr tglalap alakak melyekre villval mintt lehet nyomni. Megszrjuk ket szezmmaggal ha akad otthon s elmelegtett, kzepes stben kb. 20 perc alatt aranysrgra stjk. 
 |