Haltelek : MAJONZES GARNLARK GRIDSZ ME MJONZA |
MAJONZES GARNLARK GRIDSZ ME MJONZA
2004.08.26. 18:55
A garnlarkot ha fagyasztva vsroltuk kint hagyjuk amg kiolvad vagy mikrohullmu stben olvasztjuk. A fagyasztott rkokat ltalban mr tszttva ruljk, teht nincs rajtuk a "pncl" .
Hozzvalk:
tetszs szerinti mennyisgben garnlark
hozz ill mennyisgben majonz
Elkszts:
A garnlarkot ha fagyasztva vsroltuk kinnt hagyjuk amg kiolvad vagy mikrohullmu stben olvasztjuk. A fagyasztott rkokat ltalban mr tszttva ruljk, teht nincs rajtuk a "pncl" olyanok mint valami nagyobb, rzsaszn, vastagabb hernyk. Azrt nem rt odafigyelni s megtszttani ket a htuk kzepn lv fekete csktl, amit nem mindig sikeresen tvoltanak el s ami megkesertheti az telt. Mindkt esetben - fagyasztott s nem fagyasztott- megfzzk ket. 15 perc fzs elg a pncl nlklieknek, a msiknak lehet 5 perccel tbb. Ha nem volt tiszttva a rk akkor fzs utn el kell tvoltani a pncljt s a fekete cskot a kzepkrl. Ez az els kt rkocska utn mr knnyen fog menni, nem nehz mvelet. Elbb egy picit ki kell hteni ket mert forrn nem igazn lehet velk kzzel dolgozni.
Kihtjk a rkokat majd sszekeverjk bven majonzes mrtssal. Zld saltalevelekre halmozva vagy magas szr, nagyobb poharakban tlaljuk.
|