Halételek : OREGANÓS SZARDÍNIA SZÁRDÉLLESZ ME RIGÁNI |
OREGANÓS SZARDÍNIA SZÁRDÉLLESZ ME RIGÁNI
2004.08.26. 18:51
Olyan tepsit keresünk a háztartásban amelyikbe beleférnek így kinyítva, vagy két tepsit használunk. Egymás mellé helyezzünk két paradicsomszeletet. Erre rátesszük a kinyitott halat, szürke felével felfele.
Hozzávalók:
400-450 gr friss szardínia a nagyobbacska fajtából
3 közepes paradicsom
100 ml olívaolaj
2 kanál citromhéj reszelék
1 kanál oregano
2 kanál petrezselyemzöld apróra vágva
2 1/2 kanál citromlé
2 cikk préselt fokhagyma
Elkészítés:
1. Levágjuk a szardiniák fejét, a hátuktól kezdve így a fejjel együtt egy finom mozdulattal a belsőségeket is kihúzzuk. Jól átmossuk és megtisztítjuk őket folyó víz alatt.
2. Szétnyitjuk őket mint egy könyvet, kivesszük a gerincüket, a farkukat levágjuk óllóval és a mellrészt megtisztítjuk az esetleges szálkáktól.
3. Olyan tepsit keresünk a háztartásban amelyikbe beleférnek így kinyítva, vagy két tepsit használunk. Egymás mellé helyezzünk két paradicsomszeletet. Erre rátesszük a kinyitott halat, szürke felével felfele. Az olajat a citromlével villával összehabarjuk, beletesszük a citromhéjreszeléket, fokhagymát majd ezzel leöntjük az egymás mellé helyezett halakat. Mgszórjuk őket petrezselyemmel, oreganoval és erős sütőben körülbelül 8-10 percig sütjük.
4. Frissen, melegen tálaljuk.
|