| 		
		 
 BAKLAVA
  2004.08.26. 18:45 
	Ez a stemnyt a Balknon szinte mindenhol ksztik, nem csoda , hiszen nagyon fnom. 
 
	Hozzvalk: 
	1/2 kg mandulabl 
	1/2 kg dibl 
	2 ek fahjpor 
	1 cssze cukor 
	1/2 kg zsros margarin v. vaj 
	1 1/2 kg rteslap, a vkonyabb fajtbl 
	Sziruphoz: 
	1 1/2 kg cukor 
	1 citrom 
	3 pohr vz 
	Elkszts: 
	1. Leforrzzuk a mandulabelet s lehzzuk a hjt. Ha fehr, hj nlkli belet kaptunk, ez nem szksges. 
	2. Ledarljuk a mandulabelet s a dibelet majd egy tlban sszekeverjk az egy cssze cukorral s a fahjjal. 
	3. Felolvasztjuk a margarint/vajat. 
	4. Letertnk egy 22-32 cm-s tepsibe 5-7 lapot, mindegyiket egyenknt megvajazva, s megkenjk vastagon a tltelkkel. Erre mg 3 lapot tesznk melynek mindegyikt megkenjk jfent vajjal. Erre a 3 lapra jbl tltelket pakolunk. Legfell a maradk lapok kerlnek, mindegyikk kln kln megkenve vajjal. Egy kssel bemetsszk a darabokat, megspricceljk vzzel s kistjk. 
	5. Mikor pirosra slt a fels s als lap, fokozatosan kihtjk. Mg amg meleg, rntjk a szirupot. 
	Szirup 
	A hozzvalkat krlbell 5 percig fzzk egy lbosban.  
 |