Halételek
2004.08.17. 14:58
Görögországban nagyon közkedveltek a halas ételek. Annak ellenére, hogy tengeri ország a halas ételeknek borsos ára van.
Görög pisztráng |
|
|
4 darab kb 30 dekás pisztráng, peperoni konzerv, olajbogyó konzerv, 1 fej hagyma, fűszerkeverék, olivaolaj.
A pisztrángot megmosom, megtisztítom és szárazra törlöm. A hagymát apróra vágom, a peperonit kis darabokra vágom, az olajbogyókat nyolc felé vágom. Ezeket az olajjal és a fűszerkeverékkel marináddá keverem. A halakat egy nagy felfújtformába helyezem, és leöntöm a marináddal. Mintegy 24 órára a hűtőbe teszem, miközben a halakat egyszer megforgatom. A halakat alufóliában, vagy halsütőben faszénparázs felett 20 percig sütöm. Illik hozzá a görög parasztsaláta, illetve a friss fehérkenyér.
Várjuk receptjeiket
|
|