Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) |
|
2004.08.26. 19:21 |
Az alsó rétegek szélét ráhajtjuk a legfelsőre, s az egészet leborítjuk az utolsó réteslappal. Előmelegített sütőben megsütjük, amikor megpirult, kivesszük, lehűtjük, tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
|
Szpanakopitta (Görög spenótos lepény) |
|
2004.08.26. 19:20 |
Az alsó rétegek szélét ráhajtjuk a legfelsőre, s az egészet leborítjuk az utolsó réteslappal. Előmelegített sütőben megsütjük, amikor megpirult, kivesszük, lehűtjük, tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
|
Mézes sütemény |
|
2004.08.26. 19:08 |
Mandulaolajjal megkent gyúródeszkára tesszük, diónyi golyócskákat formálunk belőle, s lassú tűzön, olajjal kikent edényben fél órát sütjük. Kivesszük, s amikor kihűlt, meghintjük porcukorral
|
Görög fánk |
|
2004.08.26. 19:06 |
Felmelegítjük az olajat, evőkanalanként beletesszük a tésztát, és közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük. Mindegyik fánk tetejére kanálnyi mézet teszünk, fahéjjal megszórva tálaljuk.
|
NARANCSOS SÜTEMÉNY- KULURÁKJÁ PORTOKÁLJÚ |
|
2004.08.26. 18:57 |
A vajat és a cukrot alaposan összemixeljük. Mikor jól kifehérednek hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódát felfuttatjuk a narancslében és lassacskán minden hozzávalót a tálba öntünk.
|
BAKLAVA |
|
2004.08.26. 18:45 |
Ez a süteményt a Balkánon szinte mindenhol készítik, nem csoda , hiszen nagyon fínom.
|
|