Nyúlsztifádó
2004.08.26. 19:16
Nem könnyü, nagyon finom étel, érzékeny gyomrúaknak csak módjával ajánlott.
Hozzávalók:
- 1 db egész konyhakész nyúl
- ecetes víz
- nagyon apró fejű hagyma
(minimálisan annyi kiló amennyi a hús)
- olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 babérlevél
- 2-3 db szekfűszeg
- borospohár vörösbor
- borospohár ecet
- 1 sárgarépa karikára vágva
- 1 paradicsomkonzerv vagy
3-4 érett paradicsom turmixolva
Elkészítés:
A nyulat három részre vágjuk és egy éjszakára ecetes vízbe áztatjuk. Minden hozzávalót kuktafazékba tesszünk és megfőzzük (fél óra bőven elég). A hagymák sajnos nagyon sok vízet eresztenek, így miután kinyitjuk a kuktát, kivesszük óvatosan a hagymákat és a húst, külön vagy együtt tálra helyezzük és fedett helyen tartjuk. Közben a visszamaradt levet amely annyival több minél több a hagyma, odatesszük tovább főni, addig amíg zsírjára illetve olajára fő és jó sűrű sötét vadasszósz szerű mártás lesz belőle. Ezt ráöntjük a húsra és a hagymákra és tálalhatjuk. Még finomabb ha a hagymákat azelőtt nagyon hirtelen olajon megpirítjuk és csak utána főzzük össze a hússal.
|