NARANCSOS SÜTEMÉNY- KULURÁKJÁ PORTOKÁLJÚ
2004.08.26. 18:57
A vajat és a cukrot alaposan összemixeljük. Mikor jól kifehérednek hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódát felfuttatjuk a narancslében és lassacskán minden hozzávalót a tálba öntünk.
Hozzávalók:
1 csésze puha margarin vagy vaj
1 csésze porcukor
2 tojássárga
1/2 csésze frissen csavart narancslé
1 narancs lereszelt héja
2 kiskanál sütőpor
1/2 kiskanál szódabikarbonát
kevés vaniliáscukor vagy vaniliapor
annyi liszt amennyit felvesz (körülbelül 600 gr) |
|
Elkészítés:
A vajat és a cukrot alaposan összemixeljük. Mikor jól kifehérednek hozzáadjuk a tojássárgákat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódát felfuttatjuk a narancslében és lassacskán minden hozzávalót a tálba öntünk. A lisztből annyi kell hogy jól formázható masszát kapjunk.
Miután a massza jól összeáll, különféle formájú süteményeket formálunk, akár pogácsaszaggatóval is dolgozhatunk. Kedvelt formák a csavartak, ezek apró, 7-10 cm-s kis kalácsokra emlékeztetnek, a kerek pogácsaformájúak és a hosszúkás, kövér téglalap alakúak melyekre villával mintát lehet nyomni. Megszórjuk őket szezámmaggal ha akad otthon és előmelegített, közepes sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
|