Haltelek
2004.08.17. 14:58
Grgorszgban nagyon kzkedveltek a halas telek. Annak ellenre, hogy tengeri orszg a halas teleknek borsos ra van.
Grg pisztrng |
|
 |
4 darab kb 30 deks pisztrng, peperoni konzerv, olajbogy konzerv, 1 fej hagyma, fszerkeverk, olivaolaj.
A pisztrngot megmosom, megtiszttom s szrazra trlm. A hagymt aprra vgom, a peperonit kis darabokra vgom, az olajbogykat nyolc fel vgom. Ezeket az olajjal s a fszerkeverkkel marindd keverem. A halakat egy nagy felfjtformba helyezem, s lentm a marinddal. Mintegy 24 rra a htbe teszem, mikzben a halakat egyszer megforgatom. A halakat alufliban, vagy halstben fasznparzs felett 20 percig stm. Illik hozz a grg parasztsalta, illetve a friss fehrkenyr.
Vrjuk receptjeiket
|
|