Saltk : Kposztasalta grg mdra |
Kposztasalta grg mdra
Nikos 2005.02.15. 10:01
Grgorszgban mr kstoltam a kposztasaltt, kicsit hasonlt arra amit itthon is ismernk. Nagyon finom egy prbt megr.
|
Hozzvalk
• 100 g kelvirg rzsa
• 300 g fejes kposzta
• 100 g srgarpa
• 100 g zeller
• 1 csom petrezselyem
• 1 csom zellerzld
• 1 citrom leve
• 1 dl olvaolaj
• s
Elksztse
A nyersanyagokat tiszttsuk meg, majd vgjuk vkony metltre, a karfiolt kisebb rzskra szedjk szt, a petrezselyem s a zeller zldjt vgjuk finomra. Az sszevgott anyagokat helyezzk egy tlba s szzuk meg, hagyjuk llni, s kzben tbbszr keverjk meg, hogy a s egyenletesen tjrja. Kinyomkodjuk a levtl s zrt ednybe helyezve 2-3 napig a htszekrnyben tartjuk. Tlalskor a tl kzepre helyezzk az sszerett anyagokat, meglocsoljuk a citrom levvel s az olvaolajjal. |
|