Mézes sütemény
2004.08.26. 19:08
Mandulaolajjal megkent gyúródeszkára tesszük, diónyi golyócskákat formálunk belőle, s lassú tűzön, olajjal kikent edényben fél órát sütjük. Kivesszük, s amikor kihűlt, meghintjük porcukorral
Hozzávalók 6 személyre: 20 dkg mandula, 2 evőkanál méz, 6 dkg cukor, 2 dkg őrölt fahéj, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál édes mandulaolaj, kevés porcukor
Elkészítés: A mandulát nagyon finomra őröljük, hozzáadjuk a cukrot, mézet, vizet és fahéjat, simára keverjük. Mandulaolajjal megkent gyúródeszkára tesszük, diónyi golyócskákat formálunk belőle, s lassú tűzön, olajjal kikent edényben fél órát sütjük. Kivesszük, s amikor kihűlt, meghintjük porcukorral
|