Tepsis hs birsalmval
2004.08.26. 19:13
Sval-borssal meghintjk, vajdarabokat rakunk a tetejre. Ha szksges, kevs vizet ntnk al, s addig stjk, amg a hs meg nem pirul, s az alma j puha nem lesz.
Hozzvalk (6 szemlyre):
1 kg sertscomb,
1 kg burgonya,
2-3 birsalma,
s,
rlt bors,
10 dkg vaj
Elkszts: A hst szzuk, borsozzuk, egszben a tepsibe fektetjk, s flia alatt harminc percig a stben proljuk. Meghmozzuk a burgonyt, hosszks darabokra vgva a tepsibe rakjuk a hs mell. A birsalmt meghmozzuk, maghzt kivesszk, hasonl nagysgra vgjuk, mint a burgonyt, s elrendezzk a burgonyaszeletek kztt. Sval-borssal meghintjk, vajdarabokat rakunk a tetejre. Ha szksges, kevs vizet ntnk al, s addig stjk, amg a hs meg nem pirul, s az alma j puha nem lesz.
|