Görög serpenyős burgonya
Nikos 2004.09.06. 13:03
A dietetikus véleménye:A görög konyha egzotikus ízeit jól lehet illeszteni az allergénszegény étrendbe.
Hozzávalók:
1 piros és 1 sárga kalifornia paprika (egyenként kb. 150 g.)
1 szál (kb. 200 g-os) póréhagyma
800 g burgonya
1 fokhagymagerezd
200 g fetasajt
1 csomó kakukkfü
100 g vaj
só, bors
kb. 0,5 dl viz
Elkészítése:
1 piros és 1 sárga kalifornia paprikát (egyenként kb. 150 g.) félbevágunk, a szárát, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk.
1 szál (kb. 200 g-os) póréhagymát letisztitunk, gondosan megmossuk és felkarikázzuk.
800 g burgonyát megmosunk, meghámozzuk, leöblítjük, karikákra vágjuk.
1 fokhagymagerezdet letisztitunk és felszeleteljük.
200 g fetasajtot felkockázunk, 1 csomó kakukkfüvet leöblítünk, leveleit letépkedjük, leitatjuk.
100 g vaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a burgonyát forgatás közben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kész sóval, borssal fűszerezzük és kivesszük a serpenyőből. A fennmaradt vajat a serpenyőbe tesszük, ebben a fokhagymát megfuttatjuk, majd belerakjuk a pórét és egy picit dinszteljük. Majd hozzáadjuk a paprikát és kb. 0,5 dl vizet és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk közben időnként átkeverjük. Amikor a paprika is megpuhult, levesszük a fedőt és a felesleges vizet elfőzzük belőle. Majd hozzáadjuk a burgonyát, a sajtot és a kakukkfüvet, óvatosan összekeverjük és felforrósítjuk.
A sóval vigyázni kell, mert a fetasajt is sós.
|