Hstelek : Hsgombcok paradicsomszszban |
Hsgombcok paradicsomszszban
Nikos 2004.09.06. 13:04
A Soutzoukakia Grgorszgban egy nagyon kedvelt s kiads tel. lltalban , legalbb is n friss kenyrrel szoktam enni de hallottam arrl is , hogy ss burgonyval tlaljk. Grgorszgban csak friss kenyeret kaptunk hozz.
Hozzvalk:
60 dkg darlt serts vagy brnyhs, 3 szelet kenyr, kevs tej tej, 1 evkanl olvaolaj, 1 nagy fej vrshagyma,
1 paradicsom, 6 dkg rizs, aprra vgott mentalevl, aprra vgott petrezselyem,
kevs rlt fahj, 2 tojs, 1 dl vrsbor, s, bors, 5 dl vz, 5 evkanl paradicsompr, 3 gerezd fokhagyma
Elkszts:
A tejbe ztatott, kinyomkodott kenyeret jl sszedolgozzuk hssal. Megpirtjuk a hagymt az olajon, a meghmozott, kimagozott s feldarabolt paradicsommal egytt. Hozzadjuk a hshoz, a rizzsel, mentval, fahjjal, petrezselyemmel, a felvert tojssal, sval, borssal egytt, s alaposan sszekeverjk. A vizet egy nagy lbosba tesszk, beletesszk a paradicsomprt, hozzadjuk a sztnyomott fokhagymt, felforraljuk s 6 percig fzzk. A masszbl vizes kzzel kis golykat formlunk s a paradocsomszszba tesszk. Lefedjk a lbost, s addig fzzk, mg a rizs megpuhul s a szsz besrsdik. Aprra vgott petrezselyemmel dsztjk.
|