Haltelek : RDG POLIPJA (HTPODI TU DIAVLU) |
RDG POLIPJA (HTPODI TU DIAVLU)
2004.08.26. 18:48
Az olajon kapats kvetkezmnye hogy a hs kicsit megkemnyedik, viszont nagyon zletes. Aki inkbb a vajpuha hst szereti, az ne pirtsa meg olajon hanem a megftt hst egyenesen hasznlja fel gy ahogy a tovbbiakban lerom. Hozztesszk a tbbi hozzvalt, felforraljuk, "eloltjuk" borral, utna mg egy fl rt rotyogtatjuk. Kzben a levt gy intzzk, hogy annyi fjn el belle, amennyit akarunk, n hossz lre szoktam ereszteni, mert apr makarnival tlalom s az is felszv belle eleget. Az egsznek j cspsnek kell lennie s forrn kell tlalni, rszrva a petrezselyemzldet.
Hozzvalk:
-
70 dkg kis, megtiszttott polip
-
1/2 pohr olvaolaj
-
1 db aprra vgott hagyma
-
1 db piros paprika vkony szeletekre vgva
-
40 dkg paradicsoml (nyron mixerben turmixolok friss paradicsomot)
-
3-4 gerezd szttrt fokhagyma
-
1/2 pohr fehr bor
-
zestk kedv s zls szerint: csilipor, s, bors, ms zes, szagos porok, szemek
-
2 leveseskanl aprtott petrezselyemzld
Elkszts:
A fagyasztott polipokat egyben betesszk a kuktba, s megfzzk gy, ahogy vannak. Utna mg melegen levgjuk a lbaikat, a kzps rszbl kiszedjk a szemeket s a maszatot a hasbl, utna pedig kzzel szpen lesimtjk a brt mindenhonnan s olyan szp fehr husi marad, mintha csirke lenne. A tappancsos br melegen nagyon egyszeren ledrzslhet a hsrl, kzzel.
Utna felvgjuk aprra s megpirtjuk olajon. Az olajon kapats kvetkezmnye hogy a hs kicsit megkemnyedik, viszont nagyon zletes. Aki inkbb a vajpuha hst szereti, az ne pirtsa meg olajon hanem a megftt hst egyenesen hasznlja fel gy ahogy a tovbbiakban lerom.
Hozztesszk a tbbi hozzvalt, felforraljuk, "eloltjuk" borral, utna mg egy fl rt rotyogtatjuk. Kzben a levt gy intzzk, hogy annyi fjn el belle, amennyit akarunk, n hossz lre szoktam ereszteni, mert apr makarnival tlalom s az is felszv belle eleget. Az egsznek j cspsnek kell lennie s forrn kell tlalni, rszrva a petrezselyemzldet.
|