NARANCSOS STEMNY- KULURKJ PORTOKLJ
2004.08.26. 18:57
A vajat s a cukrot alaposan sszemixeljk. Mikor jl kifehrednek hozzadjuk a tojssrgkat. A lisztben elkeverjk a stport, a szdt felfuttatjuk a narancslben s lassacskn minden hozzvalt a tlba ntnk.
Hozzvalk:
1 cssze puha margarin vagy vaj
1 cssze porcukor
2 tojssrga
1/2 cssze frissen csavart narancsl
1 narancs lereszelt hja
2 kiskanl stpor
1/2 kiskanl szdabikarbont
kevs vaniliscukor vagy vaniliapor
annyi liszt amennyit felvesz (krlbell 600 gr) |
|
Elkszts:
A vajat s a cukrot alaposan sszemixeljk. Mikor jl kifehrednek hozzadjuk a tojssrgkat. A lisztben elkeverjk a stport, a szdt felfuttatjuk a narancslben s lassacskn minden hozzvalt a tlba ntnk. A lisztbl annyi kell hogy jl formzhat masszt kapjunk.
Miutn a massza jl sszell, klnfle formj stemnyeket formlunk, akr pogcsaszaggatval is dolgozhatunk. Kedvelt formk a csavartak, ezek apr, 7-10 cm-s kis kalcsokra emlkeztetnek, a kerek pogcsaformjak s a hosszks, kvr tglalap alakak melyekre villval mintt lehet nyomni. Megszrjuk ket szezmmaggal ha akad otthon s elmelegtett, kzepes stben kb. 20 perc alatt aranysrgra stjk.
|