Nylsztifd
2004.08.26. 19:16
Nem knny, nagyon finom tel, rzkeny gyomraknak csak mdjval ajnlott.
Hozzvalk:
- 1 db egsz konyhaksz nyl
- ecetes vz
- nagyon apr fej hagyma
(minimlisan annyi kil amennyi a hs)
- olvaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 babrlevl
- 2-3 db szekfszeg
- borospohr vrsbor
- borospohr ecet
- 1 srgarpa karikra vgva
- 1 paradicsomkonzerv vagy
3-4 rett paradicsom turmixolva
Elkszts:
A nyulat hrom rszre vgjuk s egy jszakra ecetes vzbe ztatjuk. Minden hozzvalt kuktafazkba tessznk s megfzzk (fl ra bven elg). A hagymk sajnos nagyon sok vzet eresztenek, gy miutn kinyitjuk a kuktt, kivesszk vatosan a hagymkat s a hst, kln vagy egytt tlra helyezzk s fedett helyen tartjuk. Kzben a visszamaradt levet amely annyival tbb minl tbb a hagyma, odatesszk tovbb fni, addig amg zsrjra illetve olajra f s j sr stt vadasszsz szer mrts lesz belle. Ezt rntjk a hsra s a hagymkra s tlalhatjuk. Mg finomabb ha a hagymkat azeltt nagyon hirtelen olajon megpirtjuk s csak utna fzzk ssze a hssal.
|