Grg mrtsok
2004.08.17. 15:03
A tojst srgjra s fehrjre kettvlasztom. A fehrjt felverem egy evkanl vzzel, majd hozzkeverem a srgjt.
Avgolemono - Grg citrommrts
|
|
 |
1 tojs, 4 EK citroml, nmi kemnyt.
A tojst srgjra s fehrjre kettvlasztom. A fehrjt felverem egy evkanl vzzel, majd hozzkeverem a srgjt. A citromlhez hozzadok kevs kemnytt (rzssel) s hozzkeverem a tojskeverkhez. A tojskeverket mixerrel keverem s aprnknt teszek hozz a dolmades fzlevbl. A mrtsnak srnek kell lennie. (Nikos Tavridis receptje).
Felhasznlsa: Dolmadeshez eszik a grgk ezt a mennyei finom citrommrtst.
Skordali - Fokhagymapr
|
|
 |
Fl kg burgonya, 5 gerezd fokhagyma, 4-5 kanl olivaolaj, 2-3 ek ecet, s.
A krumplit ss vzben megmosom, leszrm s forrn tnyomom. lland kevers mellett hozzadom a zzott fokhagymt, az olajat s az ecetet. Ha kell szom.
rdekes: Ha megnzed, ksrtetiesen hasonlt a Taramosalata -hoz. Az ikrt itt a fokhagyma helyettesti.
Felhasznlsa: Slt halakhoz, illetve slt zldsgflkhez knlhatjuk.
|
Sltsa jiaourti me anitho- Kapros-joghurtos mrts. |
|
 |
Fl liter joghurt, s, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vgott kapor.
A joghurtot, a kaprot, a citromlevet, a st s a borsot alaposan elkeverem, majd jl behtm. Felhasznlsa: Hideg s meleg telekhez egyarnt adhat.
|