Αστακοί γκρατινέ |
Nikos |
2005.12.07. 19:35 |
Το δεματάκι με τα αρωματικά χόρτα (bouquet garni) περιέχει σέλινο, δάφνη, εστραγκόν και μαϊντανό.
|
MAJONÉZES GARNÉLARÁK GÁRIDÉSZ ME MÁJONÉZA |
|
2004.08.26. 18:55 |
A garnélarákot ha fagyasztva vásároltuk kint hagyjuk amíg kiolvad vagy mikrohullámu sütőben olvasztjuk. A fagyasztott rákokat általában már tísztítva árulják, tehát nincs rajtuk a "páncél" .
|
OREGANÓS SZARDÍNIA SZÁRDÉLLESZ ME RIGÁNI |
|
2004.08.26. 18:51 |
Olyan tepsit keresünk a háztartásban amelyikbe beleférnek így kinyítva, vagy két tepsit használunk. Egymás mellé helyezzünk két paradicsomszeletet. Erre rátesszük a kinyitott halat, szürke felével felfele.
|
ÖRDÖG POLIPJA (HTÁPODI TU DIAVÓLU) |
|
2004.08.26. 18:48 |
Az olajon kapatás következménye hogy a hús kicsit megkeményedik, viszont nagyon ízletes. Aki inkább a vajpuha húst szereti, az ne pirítsa meg olajon hanem a megfőtt húst egyenesen használja fel úgy ahogy a továbbiakban leírom. Hozzátesszük a többi hozzávalót, felforraljuk, "eloltjuk" borral, utána még egy fél órát rotyogtatjuk. Közben a levét úgy intézzük, hogy annyi főjön el belőle, amennyit akarunk, én hosszú lére szoktam ereszteni, mert apró makarónival tálalom és az is felszív belőle eleget. Az egésznek jó csípősnek kell lennie és forrón kell tálalni, rászórva a petrezselyemzöldet.
|
Halételek |
|
2004.08.17. 14:58 |
Görögországban nagyon közkedveltek a halas ételek. Annak ellenére, hogy tengeri ország a halas ételeknek borsos ára van.
|
|