Grg serpenys burgonya
Nikos 2004.09.06. 13:03
A dietetikus vlemnye:A grg konyha egzotikus zeit jl lehet illeszteni az allergnszegny trendbe.
Hozzvalk:
1 piros s 1 srga kalifornia paprika (egyenknt kb. 150 g.)
1 szl (kb. 200 g-os) prhagyma
800 g burgonya
1 fokhagymagerezd
200 g fetasajt
1 csom kakukkf
100 g vaj
s, bors
kb. 0,5 dl viz
Elksztse:
1 piros s 1 srga kalifornia paprikt (egyenknt kb. 150 g.) flbevgunk, a szrt, a magokat s az ereket eltvoltjuk, a paprikt megmossuk s cskokra vgjuk.
1 szl (kb. 200 g-os) prhagymt letisztitunk, gondosan megmossuk s felkarikzzuk.
800 g burgonyt megmosunk, meghmozzuk, lebltjk, karikkra vgjuk.
1 fokhagymagerezdet letisztitunk s felszeleteljk.
200 g fetasajtot felkockzunk, 1 csom kakukkfvet lebltnk, leveleit letpkedjk, leitatjuk.
100 g vaj felt egy serpenyben felforrstjuk, ebben a burgonyt forgats kzben 15-20 perc alatt aranybarnra stjk. Amikor ksz sval, borssal fszerezzk s kivesszk a serpenybl. A fennmaradt vajat a serpenybe tesszk, ebben a fokhagymt megfuttatjuk, majd belerakjuk a prt s egy picit dinszteljk. Majd hozzadjuk a paprikt s kb. 0,5 dl vizet s fed alatt kb. 10 percig proljuk kzben idnknt tkeverjk. Amikor a paprika is megpuhult, levesszk a fedt s a felesleges vizet elfzzk belle. Majd hozzadjuk a burgonyt, a sajtot s a kakukkfvet, vatosan sszekeverjk s felforrstjuk.
A sval vigyzni kell, mert a fetasajt is ss.
|