Joghurtos brnyslt
2004.08.26. 19:18
A combot felszeleteljk, s a pecsenyelvel s a mrtssal meglocsolva egyben slt burgonyval, prolt zldbabbal, vegyes saltval tlaljuk
Hozzvalk 6-8 szemlyre:
1 db 1,5-2 kg-os kicsontozott brnycomb,
3-4 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 evkanl rozmaring,
1 evkanl kakukkf,
1 citrom leve,
s,
frissen rlt fekete bors
3 dl joghurt
menta
metlhagyma
A pecsenyelhez:
2 evkanl liszt,
3 dl hsleves vagy bor,
s,
frissen rlt fekete bors
Elkszts: A brnyhst bevagdossuk, megtzdeljk megtiszttott, szeletekre vgott fokhagymval. Megolvasztjuk a vajat, elkeverjk benne a finomra vgott rozmaringot, kakukkfvet, megkenjk vele a brnyhst, meglocsoljuk citromlvel. Minden fl kilra hsz-huszont percet szmtva roston megstjk, kzben olvaolajjal meg-meglocsoljuk. Kivesszk, tlra tesszk, melegen tartjuk. A rost al tett serpenybl kintjk a forr zsrt, belekeverjk a lisztet, egy percig melegtjk, megszzuk, megszrjuk az rlt borssal, felforraljuk, melegen tartjuk. A joghurtot, a megtiszttott, sztnyomott fokhagymt, a metlhagymt s a mentt jl elkeverjk, fszerezzk. A combot felszeleteljk, s a pecsenyelvel s a mrtssal meglocsolva egyben slt burgonyval, prolt zldbabbal, vegyes saltval tlaljuk.
|