Levesek : Avgolemono (Grg rizsleves) |
Avgolemono (Grg rizsleves)
2004.08.26. 19:11
A rizst lobogva forr vzben tz-tizent percig puhra fzzk, leszrjk, hozzkeverjk az aprra vgott csirkehst.
Hozzvalk 6 szemlyre: 5 dkg rizs, 1 citrom leve, 3 tojs, 1,5 liter tykhsleves (3 leveskockbl), 5 dkg ftt csirkehs, s, fehr bors, 2 evkanl finomra vgott petrezselyem.
Elkszts: A rizst lobogva forr vzben tz-tizent percig puhra fzzk, leszrjk, hozzkeverjk az aprra vgott csirkehst. A hrom tojst felverjk, hozzadjuk a citrom levt, majd fokozatosan, habvervel kevergetve msfl deciliter meleg hslevest. A megmaradt levest felforraljuk, levesszk a tzrl, rntjk a csirkehsos rizsre, sval, borssal zestjk. Belekeverjk a citromos tojst, s visszatesszk kzepes lngra. t percig folyamatosan kevergetjk, s amikor a leves jl tmelegedett, krmes lett, friss kenyrrel s finomra vgott petrezselyemmel tlaljuk.
|